Thursday, September 30, 2010

sweet potato.....


Bismillah hirrahmanirrahim..
Allah humma barik lana fi ma rozak tana wakina azabannar...Amin..makan... urrp... Alhamdulillah..

sedap gile makan sweet potato nie.. (warna ungu.. tapi mase beli kene hati2.. cos ade 2.. satu besenye.. satu manis)..hehehehe.. first time rebus ubi ungu ngan keledek.. sedap tue..
nie penangan cite 2days 1night r nie.. tengok dieorang makan sweet potato tue.. sedap gile..
teringin nak makan.. g r beli dengan umi.. seb bek umi memang pakar dalam instint nie..
die tau je .. mane sedap n mane tak... bertuah aku dapat umi camnie.. pakar dalam segala bidang..

malam tadi.. pas balik kelas.. tetibe rase lapar.. mmm...tak leh jadi..
buka peti ais.. ade lak ikan bakar... pe lagi redah je ..... tapi masalahnye...
tak kenyang2 pun...
makanye... pah bagi cadangan... kak gi rebus ubi akak tue..
pap..!!! haah.. my ubi... owh nooo... kene rebus nie..
so rebus r.. air mesti lebih dari paras ubi.. pastu letak garam..
pelik kan.. kalo letak garam ikutkan mesti jadi masin... tapi kuasa Allah tak siapa boleh menyangkal... my potato menjadi sangat lah sedap.. manis dan berlemak gitu.. hahahaha..
dipendekkan cite.. kononnye nak jadi cam dalam cite korea... panas2 makan ubi..
amik r sebarang 2.. kopek panas2... terus masuk mulut.. perh... owh.. panas terbakar lidahku...pah gelakkan saje.. asbestos tul.. tapi ade gak ciri2 cam dalam cite korea..hahahah.nak jugak????


malam tadi rezeki pah melimpah ruah...umi kirim ikan keli..jabir bawak ikan bakar.. sekali aku dalam kelas msg kat die.. pah nak nasi pataya ke?? die jawab.. seronoknye..sume ingat pah... die cite r umi n jabir bagi makan.. aku jawab.. bagus...jimat kos.. duit tu forward esok untuk menu esok lak...hahahaha.. gile kehun aku nie.. standard r.. kalo tak sape akan kawal kewangan kalo bukan orang kehun nie...huhuhuhuhu..

pagi tadi lak.. kesengalan menimpa... air kat seluruh kawasan rumah takde.... aisei....camnie nie.. tapi takpe...pah memang bijak sejak lahir (hahahahaha)... die kejut kak asma... suh g stesen petronas yang terdekat.. pe lagi.. solat isyak dulu.. pastu mandi...terus solat subuh.. mantap otak pah nie... hahahahaha..

aku lak.. hehehehhe.. lagi berakal.. bangun2 kul 7.20 pg.. seb baik tuhan bagi pelepasan cuti... makanya.. gosok baju... pastu terus tukar.. Kahkahkahkahkah... tanpa mandi.. mereng je.. dengan bangga pakai satu suit baju hujan.. (cos kat luar tengah hujan berderum2..)... moga hujan ini terus memberi rahmat buat umat islam khususnya.. Amin..
sesampai je kat ofis.. aku pun thumb in dulu.. pastu gerak ke tingkat 4.. kat surau.. sume kelengkapan dah sedia.. pe lagi.. amik sabun n tuala.. gi mandi kat tandas tingkat 4.. maklum r... kat situ sunyi sikit pagi2... barulah segar.. terpikir gak.. camne r ade orang leh tak mandi pagi sebab takut sejuk dan boleh datang ofis terus??? ish3x..


Alhamdulillah aku dilahirkan sebagai seorang islam.. bercakap tentang islam.. dah print artikel pasal lim, aku dan islam.. sekali terdetik nak bagi kat classmate yang baru masuk islam tue.. tapi hati nie takut die tersinggung. godaan syaitan tue... cos die nak halang dari kita tarbiyah classmate yang baru convert.. tapi die berjaya gak.. cos memang tak berani nak bagi... takut die tersinggung.. tapi takpe...cube lagi hari nie.. moga Allah merestu usaha aku nie..
hari nie lak.. kepala dah pening.. selalu gak kepala nie pening.. kalo silap tido.. kalo cahaya lampu terlalu kuat.. cepat je tangkap kat kepala nie.. so hari ni bawa minyak panas mokyah.. lumur kat satu badan lepas mandi tadi.. baru leka sikit..Alhamdulillah... tapi masih terasa lagi..
Semalam baru start tulis perkataan korea.. Hangul...




: H + A + N + G + U + L


hehehe.. seronoknye.. leh tulis korea dah... sikit2..
makanya.. nie name ku dalam tulisan korea...hahahaha..


sekian... salam...

Wednesday, September 29, 2010

Masa yang suntuk..



Hari nie mase memang sangat cepat...

pagi tadi jaga chairman.. pastu nak kuar g bank.. balik rumah dulu..

sebelum tu g chow kit beli hi goat n krim jeragat.. (sume rm 183) - hi goat rm120-5 bungkus

n krim rm50(15g).. melayang duit...hahaha..

petang baru setel sume bayaran bank.. perh.. nie nak g bank in kat faezah lak..

memang busy..

pastu tetibe mase otw ke ofis lalu chowkit balik.. tetibe ngidam jambu batu..

perh.. menangkap lidah tue.. masam2 manis.. asam die tu yang buat sedap tu..

habis rm1...

malam tadi sian pah.. buka pose dengan koko krunch.. die kate lapar..

suh r aku g bli makanan/ sushi.. masalahnye malas..hahahah.

habis cite gumiho kul 10.20 kat chanel 303 ... terus g mandi..

pastu rase lapar...buat telur goreng.. offer kat pah..

sekali die taknak.. ek eleh memilih tul.. aku cakap kat die..

huhuhuhu.. ade die kate... tak sedap makan telur je.. takde nasi..

time2 nie r nak demand... aku lak...sound check terus.. memilih betul...

terus die tidur.. huhuhuhu...tak baik tul mulut nie..


soknye die pose gak... cos jabir belikan nasi paprik malam tue..

sejak akhir2 nie emo lebey aku nie.. pah yang amik pekse..

aku emo lebih.. pape r...

mmmm.. tapi bese r.. name pun manusia..

pelbagai ragam.. tak jumpe ragam manusia lain..

ragam diri sendiri pun leh buat mengong...

habis peningkan diri...

jadi sekarang tenangkan diri...


fokus balik.. pe tujuan hidup..

1. bakti pada umi selagi hayat dikandung badan.

2. bantu adik2 selagi terdaya (kakak dah tak larat nak cakap..pepandai die r..)

3. nak pastikan dapat master sebelum umur 27 (...mase tu baru kawin)..hahahahah.. tue r den..

4. paling teringin nak belajar bahasa korea.. rase nak jadi mc dalam bahasa korea pun ade...

5. harapan juga untuk tunaikan umrah sekurang2nye dengan umi n seluruh family.. (moga Allah turunkan hartaNya kepada keluarga ku)... duit turun dari langit.. mane tau.. hahahaha..


okey.. diri dah okey bile cite kat sini.. standard r tu...name pun pompuan... sekuat mane pun pada luaran..hatinya senipis bawang jua.. hahahahaha.. aku r tue.. sape lagi..

mengong tul...


salam.

Tuesday, September 28, 2010

Dugaan Allah .... tak siapa tahu..



Hari nie.. sekali lagi anee bagi mesej.. die kate ...anak die kene tahan kat wad lagi.. kesian anee... Allah uji die kuat sekali.. tapi aku yakin.. mesti die tabah hadapinya.. kerana...setiap ujian yang Allah berikan telah dipersetujui oleh setiap hambaNya sebelum dihantar ke dunia yang fana ini...

Doa ku.. moga Anee terus tabah menghadapi liku kehidupan.. kerana untuk melahirkan seorang lagi khalifah dimuka bumi ini.. cabarannya sungguh kuat..


hari nie dah hari kedua pah exam.. die exam bi.. huhuhu.. die yang exam.. aku yang lebih2 cuak.. ye r.. saje testing diri.. camne nak prepare jadi mak.. cos pah duk dengan aku.. so.. nak train diri.. hahaha.. tapi cam die yang jaga aku plak..hahaha.. selalunye... die yang akan prepare barang2 aku nak ke keje..hahahaa..name je PA ... tapi balik rumah.. adik yang assist sume.. die dah cam penjaga rumah.. aku lak..tuan rumah...hahahaha.. pah..pah.. i like it...
hari2 yang ku lalui seperti bese je.. kat ofis nie.. tapi dah lame gile tak menconteng kat blog sendiri.. huhuhu.. busy punye pasal.. habis exam hari tue... baru lega.. so tinggal lagi 1 sem je.. harapnye sume berjalan lancar..
bile pikir2 balik.. banyak yang kurang pada diri nie.. dah r malas nak masak..(hahahaha).. pastu malas lak nak bersukan (...tu yang makin gemuk..).. n paling malas nak basuh baju. ... yang rajin.. pah gak..Hahahaha.. eden belikan peralatan sahaja.. huhuhu.. mmmm.. camne nie..??? susah r masa depan.. kalo malas camnie.. OMG>....... susah..susah....
tapi ade gak yang bestnye...kalo ade ramai adik2... hehehehe... leh buli.. pastu kalo buat salah je.. bukan susah..tinggikan sore.. buat2 muke ketat.. cuak r dieorang.. pastu bagi sekali je arahan... perh.. berdesup.. laju.. buat keje.. hahahah... dirty trick.... standard r tue.. ingat senang nak cungkil idea bile rumah dah cam tongkang pecah... tricky r sikit.. hahahaha..
nie jangkitan dari cite korea r..
lately nie... memang hantu cite korea.. gile r.. asal buka tv je.. trs chanel 303.. no chanel lain..kecuali berita jam 8..(cos tak paham sepatah haram berita 303)... yang seronoknye.. satu rumah takkan berganjak ...tengok cite yang same.. siap beremo lagi.. kalo ade spesis evil dalam cite tue.. hahahahah.. penangan korea nye pasal.... banyak gak baiknye..
antaranya... budaya hormat-menghormati... budaya saling-memahami.. kebersihan..
sikit2 tiru r cara dieorang.. hahaah (contoh cam pakai stokin masa tido... i dah pakai pun)..
pastu buat2 cam negara sejuk.. (sekarang asal bukak kipas je.. suh pah tutup.. sejuk.. )hehehehe..
cam ade ciri2 nak g sane nie... hahahahaa. berangan tak sudah....
mane taknye.. aku suke kumpul cite / cd korea..
faezah : suke beli novel jiwang tahap emas karat ...yang dah tepu... tak hilang2 karatnye..
pah : joinventure dengan faezah... dulu2 suke bace komik... sekarang dah gile novel...
agak2 habis novel dibace.. buka lak laman web penulisan2u.com... bace yang virtual plak...
ishh..ish...ish...
kiteorang sume dah besar2 ... rase rindu lak zaman kanak2 dulu... alamak.. terlebey sudah.. masa takkan kembali.. jadi kene hargai..
k.. rodger.. (hari nie boring .. jadi taip r berjela2.. senang.. bile 2 leh bace )...ahahahahaha...